Thursday, December 27, 2012

Ujian beberapa hari ni

Assalamualaikum.

Sekarang cuti mid-sem. Entah apa-apa entah cuti mid-sem selepas baru je start semester 2 dua minggu. Tak MID langsung. Kannn? Tapi, takpa. Orang bagi peluang cuti ni kita kena terima dengan tangan terbuka luas, kalau boleh kaki pun kena sama-sama terima. 

Beberapa hari dok umah ni, hujan tak benti-benti turun. Walawehhh, sejuk kemain kat Kelantan ni macam feeling dok New Zealand. Siap pakai sweater dua puluh empat jam. (Rasa omey-omey macam Korean pun ada. HAHA) Sebab suhu sejuk semacam kan, perut pun lapar semacam jugak. Makan selang sejam. Masak lempeng je ponnn. Cukup seminggu memang membulat la aku ni. 



Harini hujan dah benti.

Harini pulak, perut tiba-tiba sakit. Sampai berguling-guling aku atas katil sebijik macam Shin Chan. Baring sakit, berdiri sakit, duduk macam sujud pun sakit. Lepas tu muntah pulak. Perit jugak la menahannya tu sampai mengalir jugak air mata secoit. Secoit je ponnn. 



Alhamdulillah, moga-moga sakit ini menjadi penghapus dosa. Sakit kan nikmat :)

Baru-baru ini aku dapat perutusan dari Istana Kubang Kerian through cikgu aku. So, Sabtu ni aku akan pegi istana, InsyaAllah. Nanti aku cerita dalam next entry. 






14 comments:

  1. nice.."))
    follow sini http://twinkledakwah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. comel guling guling mcm sin chan. haha take care beibeh :)

    ReplyDelete
  3. nice entry .. btw , follow sinih .. follow balik yee ? :D
    http://ilia-asya.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. singgah baca entry..salam kenal ..

    ReplyDelete
  5. done follow , follow bck okey http://aisyaieyka.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Terima kasih kerana sudi menjadi sahabat di blog saya... saya pun sudah menjadi sahabat kamu juga... 44th follower... bestnya dapat g istana... hehehe... entri berikutnya, bolehlah ceritakan pengalaman di istana... =)

    ReplyDelete
  7. wow bestnya pergi istana.bTW saya follow sini http://azminanordin.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. wah..akak nak buat apa kat istana?

    ReplyDelete
  9. salam dik.rumah tak banjir ea? dgr cite akn ada gelombg kedua pulak.huhu~moga Allah melindungi kita.amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam. kat rumah tak banjir pun, alhamdulillah :) amin.

      Delete