Friday, December 28, 2012

Jumaat terakhir kita


Assalamualaikum.

(Terpikir jugak aku letak salam depan setiap entry ni, ada yang jawab tak?)

Alhamdulillah. Ini Jumaat terakhir kita. Terakhir untuk 2012. Jumaat minggu depan dah jadi Jumaat 2013. Maka, salam Jumaat semuanya. Buat lelaki bakal imam-imam semua, solat Jumaat tak tadi? Kalau tak, sila jumpa tok mudim sekali lagi. Jangan nak berangan jumpa tok kadi sangat.

Okeh incik dan incik puan semua, perasan tak Jumaat kita berubah selari dengan usia? Perasan ke tak perasan?

Kecik-kecik zaman diri sebesar kacang tanah dulu :
Aaron aziz : Eh, perasan tak malam ni malam Jumaat ? Aku balik dulu lah ye.
Brad Pitt : Arghh. Malam Jumaat! Takutnye, takutnye. Ada hantu Pontianak.  

Sikit lagi nak besar zaman diri muda  belia 1 Mesia :
Aaron Aziz : Yo, whassup! Malam ni malam Jumaat. Peace yawwww.
Brad Pitt : Bro, kelab meh.  Bukan kelab beruniform. Kelab  tempat kita jumpa Megan Fox tu. ada lagu Sedetik Lebih.

Zaman dah berumah yang mempunyai tangga.
Aaron Aziz : Eh, malam ni malam Jumaat la. Aku balik dulu ye.
Brad Pitt : Ha, bini tunggu la tu. Hikhikhik

Besar zaman diri dah tua berangka.
Aaron Aziz : Lupa pulak, malam ni malam Jumaat. Aku balik dulu la.
Brad Pitt : Ye, eloklah la tu. Malam Jumaat ni elok kau orang Islam baca Yasin. Doa banyak, tambahkan ibadah. Kalau mati esok, lagi elok.


:: sunat potong kuku, baca surah Kahfi harini :) 

14 comments:

  1. entry yg bermaklumat . keep blogging yeah ! btw , yana follow sini ^_^

    ReplyDelete
  2. nice entry. sy follow sini ! :)
    meh singgah blog sy plak..

    ReplyDelete
  3. sekolah saya depan masjid.
    so, pas habis meeting kol 12 terus p masjid :)

    ReplyDelete
  4. nice :)

    singgah :)

    http://irapunyela.blogspot.com/2012/12/holiday-giveaway-by-rochelle.html

    ReplyDelete
  5. Salam Perkenalan... Singgah malam2 baca entri...

    ReplyDelete
  6. selamat tahun baru :)


    thanks follow

    ReplyDelete
  7. kejap je dah nak masok 2013. wuwuwu. :'). btw, sy singgah dan follow sini! nice blog. :D

    ReplyDelete
  8. Singgah sini baca nice entri..
    done follow sini... salam kenal dari kami CK Network
    http://cerklik.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. done folow awak, nice blog! tenkiu :)

    ReplyDelete
  10. Singgah sini ;)

    TAGGED! Sya nk bg mustache free ni. Sapa nk? Anda hanya perlu komen, tk yah like/follow apa apa ;)

    http://kisahatifahzulkifle.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html

    ReplyDelete
  11. hye2..aniem datang follow sini. cantik blog :')

    ReplyDelete